День цивільного захисту

2016-04-22

ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ МАРИНІВСЬКОЇ ЗОШ І-ІІІ СТ.

На виконання Плану основних заходів цивільного захисту, відповідно до наказу №46 від 18.04.2016 «Про підготовку та проведення Дня цивільного захисту в школі» та з метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру, зменшення збитків і витрат у разі стихійного лиха, аварій, катастроф, вибухів і пожеж, а також з метою перевірки та закріплення теоретичних знань, умінь і навичок з цивільного захисту та ОБЖД, набутих учнями протягом навчального року, 22 квітня 2016 року в школі проведено День цивільного захисту. До участі залучено 24 педагоги, 9 людей обслуговуючого персоналу та 211 учнів.

Наказом по школі створена загальношкільна комісія з проведення Дня цивільного захисту. У склад комісії ввійшли такі структури: організаційний комітет, голова та члени комісії, підкомісія з проведення змагань та конкурсів.

З метою ефективної підготовки до Дня цивільного захисту в школі протягом березня-квітня було організовано контроль за якістю підготовки і занять з питань цивільного захисту в 2-11 класах; організовано заняття і тренування з програм ЦЗ, відпрацювання нормативів; в кожному класі оформлено куточки цивільного захисту; розроблено суддівські документи для проведення конкурсів, естафет; дібрано фільми для показу; організовано дію тимчасового демонстраційного пункту ЗІЗ. Учнями старших класів під керівництвом учителя трудового навчання Матківського М.М. виготовлено ватно-марлеві пов’язки для себе, членів педагогічного колективу та обслуговуючого персоналу. Завдяки зусиллям класоводів та класних керівників, з допомогою батьків забезпечено індивідуальними засобами захисту органів дихання усіх учнів школи. На допомогу класним керівникам та організаторам конкурсів у бібліотеці організовано виставку «Надзвичайні ситуації. Дії населення».

22 квітня День ЦЗ розпочався зі збору керівного та начальницького складу цивільного захисту школи та проведенням загальношкільної лінійки, на якій ознайомили усіх учасників з основними цілями, завданнями, графіком проведення Дня ЦЗ. На перервах діяв тимчасовий демонстраційний пункт «Засоби захисту органів дихання та шкіри». У фойє школи також розгорнули пункт видачі ЗІЗ працівникам школи.

В 8-му, 6-их, 7-их класах були проведені відкриті заняття на теми: „Надзвичайні ситуації. Порядок дій учнів в разі небезпеки”, „Небезпеки повсякденного життя. Моделювання ситуацій допомоги при попаданні на тіло хімічних речовин”. Підбір матеріалів та форма навчання відповідали віковим особливостям дітей. Вчителі Леонов О.І ,Дереш Л.П., Данілевська І.А, Буханевич Ю.Ю, Матківська С.Б. для повного і кращого засвоєння матеріалу використали наочні посібники, засоби захисту органів дихання людини, відеофільми. Вчителі змістовно підготували матеріал, бесіду супроводжували конкретними прикладами, велику увагу приділили питанням навчання учнів правильному поводженню в екстремальних ситуаціях. В решти класах школи були проведені планові тренування з цивільного захисту. Всі вчителі звернули увагу учнів на трагічну подію , яка відбулася в Одеській області з 21на 22 квітня (загибель 6- ти дітей від пожежі)

На першому уроці відпрацьовувались дії постійного складу і учнів з ввідної «Пожежна небезпека». Оповіщення по ввідній проводилось дзвінковою сигналізацією. Під час ввідної відпрацьовувались елементи евакуації та нормативи по одяганню ЗІЗ. Організованість і дисципліну показали всі учні школи. Слід зазначити, що всі учасники навчально-виховного процесу забезпечені індивідуальними засобами захисту органів дихання.

День ЦЗ в школі був насичений різноманітними та цікавими для дітей формами діяльності. До їх проведення залучено не тільки класоводів та класних керівників, а й вчителів фізкультури, захисту Вітчизни, основ здоров’я, інформатики, учнівський парламент, педагога-організатора та ін.

/Files/images/P2220785.JPG/Files/images/P2220789.JPG/Files/images/P2220843.JPG/Files/images/P2220870.JPG/Files/images/P2250928.JPG/Files/images/P2220798.JPG/Files/images/P2250933.JPG/Files/images/P2250935.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 173

Коментарi