Вшанування памяті жертв голодомору

2017-11-20

Згідно річного плану виховної роботи у школі, у період з 20.11.12 по 24.11.12 у Маринівській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено ряд заходів з метою вшанування пам’яті жертв голодомору, донесення до школярів масштабів жорстокості, з якою винищували український народ, виховання особистої стурбованості кожного за події тих років.

У рамках раніше складеного плану було обмежено проведення розважальних заходів у школі, приспущено прапор та вшановано пам'ять загиблих від голоду земляків хвилиною мовчання.

У середу, 22 листопада, проведено загальношкільну лінійку – «Пам’ятаймо про минуле», на якій увазі учнів було запропоновано перегляд документальних відео- та фотоматеріалів, що дали змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках.

В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями, опухлі і змучені від голоду діти, дорослі, люди похилого віку. Вчителями було зачитано уривки зі спогадів очевидців, у яких йшлося про те як відбувалася колективізація, вивезення зерна і їжі за кордон.

Вчитель історії розповіла про «закон п’яти колосків». Від озвучених та проілюстрованих фактів у багатьох школярів та учителів на очах з’являлися сльози.

Класні керівники старшокласників разом із вчителем історії провели відкриту виховну годину «Це остання хлібина, остання…». Ця виховна година запам’ятається усім завдяки тим емоціям суму, жалю і співпереживання, які вчувалися у кожному слові чи русі однолітків, вчителів.Також були проведені виховні години :«Були колись страшні часи» (1-4 класи), «З присвятою замордованим голодом…» (6клас), «Жнива скорботи» (5 клас), «Голгофа голодної смерті» (7 клас), «Кривава ціна українського хліба 20-30-х років ХХ століття» (10 клас), «Упокорення голодом» (8 класи)

Шкільна бібліотека не залишилася осторонь виховних заходів: бібліотекар організувала книжкову виставку на тему «Голодомор – геноцид української нації».

./Files/images/P9120152.JPG/Files/images/P9260336.JPG/Files/images/P9250328.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 250

Коментарi